Meer valse eurobiljetten onderschept

In 2015 zijn een stuk meer valse eurobiljetten onderschept in Nederland. Autoriteiten legden in totaal beslag op 66.500 valse briefjes. Dat is 37 procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit nieuwe cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

De centrale bank benadrukt dat het risico op het in handen krijgen van vals geld voor consumenten erg klein blijft. Hoeveel valse briefjes worden onderschept, kan van tijd tot tijd sterk wisselen. Soms wordt in een keer een grote vangst gedaan.

Wereldwijd nam het aantal aangetroffen valse eurobiljetten vorig jaar met 7 procent toe tot 899.000 stuks. Ook dat is nog een gering aantal, aangezien er alles bij elkaar wel 18 miljard echte eurobiljetten in omloop zijn. Daarbij was in het tweede halfjaar een daling zichtbaar in de hoeveelheid onderschepte valse briefjes.

22-01-2016 © ANP / Demet TV