Minder auto’s gestolen in 2015

In 2015 zijn er minder auto’s en andere voertuigen gestolen. Het aantal gestolen personenauto’s daalde ten opzichte met het jaar daarvoor met 5,8 procent naar 10.091. Diefstal onder alle voertuigen nam met 4,8 procent af. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Het totale aantal gestolen voertuigen kwam vorig jaar uit op 29.218, voor het eerst in jaren onder de 30.000. ,,Een mooie mijlpaal’, aldus AVc-directeur Titus Visser.

Vooral de daling van het aantal gestolen jonge auto’s (-14 procent) is volgens AVc opvallend. Voor een deel kan dit worden verklaard door het feit dat in jongere auto’s betere alarmsystemen worden gemonteerd. Daardoor is het voor autodieven moeilijker deze onopgemerkt te openen.

25-01-2016 © ANP / Demet TV