Gül: Wilders verstoort relatie niet

De uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over de Turkse president Abdullah Gül zijn niet van invloed op de betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Dat heeft Gül woensdag gezegd tijdens een gezamenlijke persconferentie met premier Mark Rutte (VVD).

De PVV verzet zich tegen het bezoek en Wilders maakte de president op Twitter eerder uit voor ‘christen-pester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist’. De kritiek schaadt de banden echter niet, zei Gül voor de camera van de NOS. Hij wees op de economische betrekkingen met Nederland en de relatie wordt op een krachtige manier voortgezet.

Ook Rutte prees de goede sfeer en de gesprekken met Gül die in een respectvolle, hartelijke, open en constructieve manier hebben plaatsgevonden. De handel tussen beide landen is de afgelopen tien jaar met miljarden toegenomen en de rek is er nog lang niet uit, aldus de premier.

Gül is voor een driedaags staatsbezoek om te vieren dat Nederland en Turkije vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen onderhouden.

18 april 2012, 16:18
©novum