Onderhandelingen Catshuis mislukt.

PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag het overleg op het Catshuis verlaten. De onderhandelingen waren zaterdag slechts anderhalf uur aan de gang, toen Wilders uit het Catshuis kwam, in zijn auto stapte en wegreed. Bronnen in Den Haag melden dat de onderhandelingen zijn mislukt.

Zaterdag kwamen de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV voor het eerst in het weekend bij elkaar. Vrijdag zou het Centraal Planbureau (CPB) de plannen van de drie partijen hebben doorgerekend en naar het Catshuis hebben gestuurd.

Uit de cijfers van het CPB moet blijken of het pakket extra maatregelen dat coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV overeen zijn gekomen voldoende zoden aan de dijk zet. Naar schatting moet het kabinet minimaal negen miljard euro extra bezuinigen.

Als het CPB heeft becijferd dat de maatregelen te weinig effect hebben, zou dat betekenen dat premier Mark Rutte (VVD), vicepremier Maxime Verhagen (CDA) en gedoger Geert Wilders (PVV) terug naar de onderhandelingstafel moeten. Het drietal had al zeven weken onderhandeld waar nu zonder resultaat een einde aan is gekomen.

Copyright Demet TV