Varkenskop bij Hakyol Moskee, verdachte op beeld

De verdachte die gisterochtend een varkenskop bij de Hakyol Moskee in Mijndrecht heeft gezet, staat waarschijnlijk op bewakingsbeelden. Moskeebezoekers ontdekten de varkenskop tegen elf uur en belden direct de politie.

Op de camerabeelden is te zien dat een persoon de varkenskop om 02:30 bij de hoofdingang van de moskee legt. Hoewel de moskee niet verbonden is aan Milli Gorus, reageren zowel Milli Gorus als het NIF geschokt in een verklaring aan de pers:

Federaties MGNN en NIF veroordelen de provocatie en haatzaaierij gericht tot de Hakyolmoskee in Mijdrecht.

25 januari 2016, Amsterdam – De laffe actie van onbekende dader(s) van heden, 24 januari 2016, in Mijdrecht gericht tegen de moskee Hakyol en de moslims in de gemeeschap, heeft ons diep geraakt.Wij veroordelen deze laffe daad en alle andere vormen van islamofobie die de maatschappij enkel schade aan toe brengt en zorgt voor segregatie.

Wij zullen tegen alle provocaties en vandalisme ons inspannen om de banden in de samenleving te versterken. Wij geloven in de kracht van de harmonieuze samenleving en zullen ons hard maken om deze samenleving te vormen.

Middels dit bericht willen wij als “Federatie Milli Görüş” onze steun betuigen aan het bestuur en leden van de Hakyolmoskee in Mijdrecht. Wij hopen dat dit soort incidenten niet meer zal voorkomen.

Wij roepen iedereen dan ook op om niet toe te geven aan het geweld, provocatie en vandalisme en met elkaar in gesprek te blijven op basis van wederzijds vertrouwen.

Bestuur federatie Milli Görüş Noord-Nederland

Bestuur Nederlandse Islamitische Federatie