Turken Nederland staan stil bij overlijden Hasan Güney

Ter nagedachtenis van de onlangs overleden oud-voorzitter van de Turks Islamitische Culturele Vereniging is tijdens een bijeenkomst afgelopen zaterdag verzen uit de Koran voorgelezen. Op de bijeenkomst dat in Leiden werd georganiseerd, waren tientallen leden van Turkse zelforganisaties aanwezig. Samen met de leden van de Nederlandse tak van Diyanet, de Turks Islamitische Culturele Vereniging en imams van verschillende moskeeën in Nederland zijn er verzen uit de Koran gereciteerd.

Hasan Guney was gedurende zijn leven actief bij verschillende organisaties in Nederland. Onder andere bij de Turks Islamitische Culturele Vereniging in Leiden, Stichting Turks Islamitische Culturele Federatie en bij Diyanet waar hij meer dan 10 jaar bestuurslid was. Verder was hij 32 jaar bestuurslid bij De Mimar Sinan Moskee in Leiden.

Hasan Guney zette zich met name in voor de Turkse gemeenschap in Nederland. 

  

  

 

 

25-01-2016 © Demet TV