Categories Nieuws Artikelen

Utrechtse moskee niet gelinkt aan terrorisme

De Utrechtse salafistische moskee alFitrah krijgt geen geld van een Koeweitse instelling die banden zou onderhouden met terroristische organisaties. Dat is gebleken uit onderzoek van de politie, de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) en de Belastingdienst, antwoordt burgemeester Jan van Zanen dinsdag op vragen uit de gemeenteraad.

Het is bekend dat de stichting alFitrah geld krijgt van een instelling uit Koeweit, aldus Van Zanen, maar daar is in principe niets op tegen. Het wordt pas een probleem als er sprake zou zijn van geld van een ‘aan terrorisme gelieerde instantie’. Dat kan namelijk zorgen voor verstoring van de openbare orde, omdat er dan mogelijk een tegenprestatie wordt verwacht in de vorm van negatieve beïnvloeding of ronselen.

26-01-2016 © ANP / Demet TV