Categories Nieuws Artikelen

‘Demonstraties tegen azc’s gaan te ver’

Demonstraties zoals in Heesch en Geldermansen tegen de komst van opvang voor vluchtelingen gaan te ver. Dit vindt bijna driekwart van de deelnemers aan een onderzoek van EenVandaag. Ruim de helft van de 34.000 deelnemers zegt zich vooral te schamen voor het gedrag van de demonstranten.

Bij de ongeregeldheden werd de politie met zwaar vuurwerk bestookt en werden raadsvergaderingen verstoord. Ruim een derde (35 procent) van de respondenten heeft wel begrip voor de felle acties. ,,Misschien is een heel botte manier wel dé manier waarop gemeentes en overheid eens naar de burgers luisteren”, aldus een deelnemer.

Deelnemers die de manier van actievoeren afkeuren, zien de protesten als een bedreiging van onze normen en waarden en de manier waarop we met elkaar omgaan. Sommige mensen die tegen in hun ogen barbaarse vluchtelingen protesteren, gedragen zich zelf barbaars, aldus een ondervraagde.

26-01-2016 © ANP / Demet TV