Categories Nieuws Artikelen

Aboutaleb houdt 4 mei-toespraak op de Dam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam houdt 4 mei de toespraak bij het Nationaal Monument op de Dam tijdens de nationale dodenherdenking in Amsterdam. Dat maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekend. De toespraak volgt na de twee minuten stilte en de voordracht van een gedicht.

Auteur en kunstenares Hella de Jonge, de echtgenote van cabaretier Freek de Jonge, houdt dit jaar de 4 mei-voordracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Deze bijeenkomst met 1700 genodigden is voorafgaand aan de herdenking op de Dam.

Journalist Thomas Erdbrink, correspondent in Iran, houdt de 5 mei-lezing bij de start van de nationale viering van de bevrijding in Groningen. Premier Mark Rutte zal op het Bevrijdingsfestival in Groningen het Bevrijdingsvuur ontsteken.

26-01-2016 © ANP / Demet TV