SGP wil verbod op reclame voor overspel

De SGP wil een verbod op reclame voor overspel bij de publieke omroep. Dat zei partijleider Kees van der Staaij woensdag in het NOS Radio 1 Journaal. De partij keerde zich al eerder tegen reclames voor vreemdgaan van vooral datingsites als Second Love. De partij zegt dat overspel veel schade en leed veroorzaakt.

,,Het kan niet zo zijn dat opbrengsten van dit soort oproepen tot overspel een financiële bron is van ons publiek bestel. En elke echt- en vechtscheiding die we hiermee voorkomen, is pure winst voor de kinderen die hierbij in het spel zijn’’, aldus Van der Staaij.

De partij bekostigde onlangs met van medestanders gekregen geld een campagne tegen overspel. Grote billboards toonden toen een plaatje van een tafel met daarop een bordspel en de tekst: Overspel. Het familiespel met alleen maar verliezers.

27-01-2016 © ANP / Demet TV