Categories Nieuws Artikelen

‘Nederlands-Duitse samenwerking voorbeeld EU’

De ,,unieke samenwerking” tussen het Nederlandse en Duitse leger is een voorbeeld voor de Europese Unie. Dat zei minister Jeanine Hennis (Defensie) donderdag. In Amsterdam tekenden zij en haar Duitse ambtgenoot Ursula von der Leyen een overeenkomst om de marines van beide landen nauwer te laten samenwerken.

Duitsland wordt medegebruiker van het Nederlandse ondersteuningsschip Zr.Ms. Karel Doorman. Verder komt het Duitse Seebattalion (onder anderen duikers en mijnenexperts) onder bevel van de Nederlandse marine.

Beide landen werken al decennia nauw samen. Al meer dan twintig jaar bestaat het 1e Duits-Nederlandse Legerkorps. Verder worden de Luchtmobiele Brigade en 43e Gemechaniseerde brigade in Duitse eenheden geïntegreerd. Ook op gebied van luchtverdediging werken beide landen samen.

04-02-2016 © ANP /Demet TV