Categories Nieuws Artikelen

Bart van U. bekent doden oud-minister Borst

Bart van U. heeft donderdag bekend dat hij oud-minister Els Borst in 2014 heeft gedood. Van U. heeft gezegd dat hij op de fiets naar het huis van Borst in Bilthoven was gekomen en haar heeft omgebracht.

De verwarde Van U. heeft volgens de rechtbank verklaard dat oud-minister Borst van Volksgezondheid verantwoordelijk was voor euthanasiewetgeving. Hij zou een ,,goddelijke opdracht” hebben gekregen om haar te doden.

Van U. liet donderdagochtend voor de zitting in zijn zaak bij de rechtbank in Rotterdam geheel onverwacht weten dat hij wilde praten. Eerder weigerde hij iets te zeggen over zijn vermeende betrokkenheid bij de dood van Borst. Van U. wordt ervan verdacht dat hij Borst (2014 in Bilthoven) en zijn zus Loïs (2015 in Rotterdam) heeft gedood. Hij heeft eerder al bekend dat hij zijn zus heeft gedood.

Beide vrouwen werden met veel messteken omgebracht.

04-02-2016 © ANP / Demet TV