Categories Nieuws Artikelen

Bijna acht miljoen verkeersovertredingen in 2015

In 2015 is er in Nederland bijna 8 miljoen keer een verkeersovertreding geconstateerd. Het ging om te hard rijden, door rood licht knallen, foutparkeren, het niet dragen van een gordel of helm, bellen met de telefoon in de hand tijdens het rijden en fietsen zonder licht.

Dat blijkt uit het jaaroverzicht verkeer 2015 van het ministerie van Veiligheid en Justitie. In 2014 werd er ruim 8 miljoen keer een overtreding geconstateerd, maar dat betekent niet dat we ons vorig jaar iets netter gedroegen. De politiebonden voerden acties voor een betere cao en agenten waren dus af en toe minder actief.

De meeste boetes zijn vorig jaar opgelegd wegens te hard rijden, de meeste verkeersovertredingen zijn geconstateerd op kenteken met behulp van elektronische middelen, zoals trajectcontroles en flitspalen.

04-02-2016 © ANP / Demet TV