‘Ringweg A10 gevaarlijkste snelweg’

De ringweg A10 bij Amsterdam is de gevaarlijkste snelweg van het land. Want daar gebeuren per kilometer asfalt de meeste ongelukken van alle Nederlandse snelwegen. Dat blijkt uit onderzoek van de VerkeersInformatieDienst (VID) naar de ongevalscijfers over vorig jaar.

In beide richtingen van de ringweg A10 waren vorig jaar meer dan negenhonderd aanrijdingen. Dat komt neer op bijna 29 ongelukken per kilometer asfalt, aldus de VID. Oorzaak is de verkeersdrukte in combinatie met de vele op- en afritten.

De gevaarlijkste locatie is de A2 bij Empel. Op deze specifieke plek waren vorig jaar maar liefst 151 ongelukken.

A4

Opvallend is verder dat het aantal ongelukken op de A4 bij Leiden bijna verdubbelde. In 2015 ging het daar 96 keer mis, tegenover vijftig keer het jaar ervoor. De ongelukken doen zich vooral voor tijdens het ritsen op de rijbaan richting Den Haag/Rotterdam, waar de hoofdrijbaan versmalt van drie naar twee rijstroken.

Ook in de regio Rotterdam, op de A13, A20 en A16, telde de VID veel ongelukken.

10-02-2016 © ANP / Demet TV