Davutoglu in Nederland: “Turkije winstgevend voor ondernemers”

De Turkse minister-president Ahmet Davutoglu van, spreekt op een bijeenkomst voor ondernemers in Nederland. De premier van Turkije is woensdag in Nederland waar hij zijn collega Rutte ontmoet. Zij spreken over de vluchtelingencrisis waar Europa mee te maken heeft.

Ook sprak de Turkse premier ondernemers in Nederland toe. Hij zei blij te zijn met de interesse van Nederlandse zakenmensen om te investeren in Turkije. “Tussen 2002 en 2015 hebben Nederlandse ondernemers in totaal 21 miljard dollar geïnvesteerd in Turkije,” aldus premier Davutoglu. “Dit laat niet alleen onze vriendschap zien, maar ook de interesse van Nederland. Er zijn inmiddels 2.490 Nederlandse ondernemers actief in Turkije.”

Davutoglu benadrukte in zijn toespraak voor ondernemers dat Turkije een veilige en rendabele omgeving is om zaken te doen. “Tot nu toe was er sprake van een win-win situatie,” aldus Davutoglu. “Dat gaat nu veranderen in ‘nog meer win-win’ situatie.”

De Turkse premier ging in zijn toespraak ook in op de groeicijfers in Turkije. Volgens de premier heeft Turkije tussen 2010 en 2015 een economische groei van 5,4 procent meegemaakt. Verder benadrukte Davutoglu dat tussen 1982 en 2002 de buitenlandse investeringen in Turkije 14,8 miljard dollar waren. “In de afgelopen 13 jaar is dat bedrag gestegen naar 163 miljard dollar.”

10-02-2016 © Demet TV