Te koop: ministerie

Het leegstaande pand van het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag staat te koop. De nieuwe eigenaar mag met 70 procent van het pand zelf doen wat hij of zij wil, bijvoorbeeld er huur- of koopwoningen van maken. Het resterende deel van het pand is voor bedrijven en kantoren die passen bij de toekomstige bestemming van het gebied. Én – belangrijke voorwaarde – de eerste vijf jaar moet de nieuwe eigenaar ,,sobere woonruimte aan 350 mensen met een verblijfsvergunning” verhuren. Daar is subsidie voor beschikbaar.

Het voormalige SZW-pand zit aan de Anna van Hannoverstraat in Den Haag, naast het treinstation Station Laan van NOI. Investeerders en projectontwikkelaars kunnen binnenkort een bod op het pand uitbrengen. Een vraagprijs is niet bekendgemaakt.

10-02-2016 © ANP / Demet TV