DENK vestigt partijkantoor in Rotterdam

De politieke beweging DENK opent 5 maart officieel haar partijkantoor in Rotterdam. “De verrechtsing, verruwing en verharding is in Rotterdam met Fortuyn begonnen, en gaat door DENK daar eindigen,”  aldus DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk. “Het stemgedrag van de Rotterdammers is ook een goede graadmeter voor hoe de rest van Nederland gaat stemmen. DENK vindt het daarom belangrijk fysiek aanwezig te zijn in de stad die de laatste jaren enorm is verrechtst, verruwd en verhard.”

Het pand, gelegen aan de Schiekade, was voorheen een architectenbureau. Partijvoorzitter Selçuk Öztürk: “Toen wij met de eigenaars onderhandelden over het pand, zeiden zij: “Ook jullie zijn architecten omdat jullie ook vormgeven aan de samenleving.” Dat was een rake typering.” Vanuit het partijkantoor in Rotterdam wil DENK werken richting de landelijke verkiezingen van maart 2017. Met DENK Academie, waarin toekomstige volksvertegenwoordigers worden opgeleid. Met Wetenschappelijk Instituut STATERA, die baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken gaat doen naar onder andere discriminatie en uitsluiting. Met Jongerenbeweging OPPOSITIE, die jongeren op kritisch-humoristische wijze betrekt bij de politiek. Uiteraard is het hoofdkantoor ook het kloppend hart van waaruit het campagneteam de boodschap van DENK over rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid onder de Nederlandse bevolking onder de aandacht gaat brengen.

Öztürk: “Vol energie en ambitie werkt het team van DENK aan een betere toekomst voor alle Nederlanders. De bekende politicoloog André Krouwel schat het potentieel van DENK op twee tot vijf zetels. DENK is ambitieus en gaat minimaal voor vijf.”

18-02-2016 © Demet TV