Arrestaties in omvangrijke bankpasfraude

In de strijd tegen bankpasfraude heeft het cybercrimeteam van de politie Noord-Holland vier verdachten aangehouden. De arrestaties vonden de afgelopen maanden plaats, maakte de politie woensdag bekend.

De verdachten, 21 tot 25 jaar oud en allen afkomstig uit Amsterdam, zouden duizenden e-mails en brieven die afkomstig leken van banken door het hele land hebben verstuurd. Klanten van de bank werden opgeroepen om hun huidige bankpas op te sturen omdat er een nieuwe bankpas klaar zou liggen. Om mensen over te streep te trekken, werd onder meer het argument ingezet dat de nieuwe pas beter beveiligd zou zijn, of dat mensen er geld mee konden besparen.

Eerder al ontfutselde de bende op slinkse wijze de pincode van mensen om vervolgens de ingestuurde bankpassen in de post te onderscheppen.

17-02-2016 © ANP / Demet TV