Wapens gevonden bij ontmanteling xtc-lab

Bij de ontmanteling van een xtc-lab in een woonwijk in Rotterdam heeft de politie grote hoeveelheden wapens en munitie aangetroffen. Het gaat om machinegeweren, shotguns en revolvers. Ook vond de politie pepperspray, luchtdrukwapens, balletjespistolen en zwaar illegaal vuurwerk.

Agenten deden op 10 februari een inval in het laboratorium, gevestigd in een loods aan de Ruilstraat, omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in zat. Ze roken er echter geen henneplucht, maar wel een sterke chemische geur. Die was afkomstig van vaten chemicaliën en afvalstoffen.

In verband hiermee arresteerde de politie twee Rotterdammers van vijftig en 23 jaar. Zij zitten nog vast. Een 24-jarige vrouw uit Rotterdam die ook werd aangehouden, is inmiddels vrijgelaten. Zij is nog wel verdachte.

17-02-2016 © ANP / Demet TV