Turkije geeft subsidies aan Turks-Nederlandse organisaties

De Turkse YTP gaat Turkse organisaties in Nederland subsidiëren. Zij moeten dan wel komen met goede plannen die bijdragen aan het oplossen van problemen van Turken die in het buitenland wonen. De subsidieregeling geldt niet alleen voor Turkse organisaties in Nederland, maar ook voor organisaties in de VS en verschillende Europese landen.

YTB is de Turkse organisatie die zich bezighoudt met problemen van Turken die buiten Turkije wonen. De organisatie is verbonden aan de Turkse Staat en staat onder toezicht van premier Davutoglu. YTB zegt subsidies te verstrekken voor o.a. projecten op het gebied van: antidiscriminatie, actieve burgerschap, onderwijs in het Turks en allerlei culturele activiteiten. YTB wil op deze manier Turkse organisaties die bijdragen aan oplossing van problemen van Turken in het buitenland financieel steunen. 

Turkse zelforganisaties kunnen hun plannen hier indienen.

19-02-2016  © Demet TV