Miljoen mensen veranderen van zorgverzekeraar

Ruim een miljoen mensen zijn per 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Het definitieve overstappercentage bedraagt daarmee 6,3 procent. Dat blijkt uit vrijdag verschenen cijfers van informatiecentrum voor de zorg Vektis.

Dat betekent dat minder mensen dan het voorgaande jaar zijn veranderd van verzekeraar voor hun zorgpolis. Toen stapte 6,8 procent over.

In Nederland is een zorgverzekering voor iedereen verplicht. Veranderen van verzekering kan alleen gedurende de laatste weken van het jaar. Tot het einde van het jaar kon iedereen zijn zorgverzekering opzeggen. Daarna was er nog tot eind januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

De vergelijkingssite Zorgkiezer liet eerder al weten dat minder mensen zijn overgestapt omdat de premiestijgingen het afgelopen jaar niet groot waren. Ook waren er geen grote wijzigingen in polissen.

19-02-2016 © ANP / Demet TV