‘Ook Asscher stuurde te weinig in Amsterdam’

Ook de huidige vice-premier Lodewijk Asscher heeft tijdens zijn wethouderschap in Amsterdam niet genoeg gedaan om de financiële warboel in Amsterdam te verbeteren. Dat concludeert een gemeentelijke enquêtecommissie in een maandag gepresenteerd rapport. In een reactie zegt Asscher dat hij hoopt dat de gemeenteraad zijn voordeel doet met het onderzoek.

De commissie sprak in de afgelopen maanden onder meer met Asscher, die wethouder financiën was van 2006 tot 2012. Commissievoorzitter Marijke Shahsavari (CDA) op de presentatie: ,,Ook hij heeft te weinig gestuurd op uitvoering van verbeteringen.” Veel meer wilde ze niet zeggen, omdat zij het als taak ziet van de commissie om oorzaken op te sporen en aanbevelingen te doen.

,,Het is goed als de stad zijn bestuurlijke processen kan optimaliseren”, laat Asscher weten in een reactie op het rapport. Hij is nu minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

22-02-2016