Turkije komt met stimuleringsmaatregelen toerisme

Turkije komt met een reeks stimuleringsmaatregelen om het toerisme in het land te bevorderen. De Turkse premier Ahmet Davutoglu maakte vandaag zijn 9-punten plan bekend waarmee hij dit wil realiseren. Hieronder enkele van zijn stimuleringsmaatregelen.

Luchtvaartuigmaatschappijen belonen

Turkije gaat luchtvaartmaatschappijen die toeristen naar Turkije vervoeren financieel steunen. Luchtvaartmaatschappijen krijgen 6 duizend dollar per vlucht naar een Turkse toeristische plaats. Deze stimuleringsmaatregel is inmiddels goedgekeurd door de Turkse ministerraad. 

Leningen voor luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen kunnen goedkoop leningen sluiten in Turkije. Deze regeling bestond vorig jaar al. Luchtvaartmaatschappijen uit 13 landen konden hier gebruik van maken. Dat aantal van 13 landen is nu uitgebreid naar 26 landen. Zo laat de Turkse premier weten. 

Schaalbare leningen

Mocht er een krimp in de toerismesector ontstaan waardoor bedrijven die geld hebben geleend in moeilijkheden geraken, dan worden de leningen opnieuw beoordeeld. Hiermee wordt het mogelijk om het geleend bedrag nogmaals te verspreiden over een nog langere periode waarin het bedrag terugbetaald moet worden. 

Subsidies voor bedrijven aan zee

Bedrijven zoals hotels die zich richten op toeristen met een hoog inkomen kunnen aanspraak maken op subsidies die het Ministerie van Toerisme beschikbaar stelt.

22-02-2016 © Demet TV