Wilders wil moslims bekeren

“We moeten moslims aanmoedigen de islam te verlaten en te kiezen voor vrijheid en welvaart.” Dat zei PVV-leider Geert Wilders maandag bij de presentatie van zijn boek Marked for Death in New York. “Onze joods-christelijke en humanistische beschaving is superieur aan de barbaarse islamitische beschaving.”

Wilders zei verder dat Arabische, Turkse, Iraanse, Pakistaanse en Indonesische mensen verbazingwekkende dingen zouden kunnen doen als ze het ‘juk van de islam’ zouden afwerpen, de profeet Mohammed niet meer als rolmodel zouden zien en de ‘haatdragende’ Koran zouden afwijzen.

Wilders probeert in het boek uit te leggen waarom de ’totalitaire en gewelddadige ideologie’ islam mondiaal de grootste bedreiging is voor de vrijheid, zei hij in een toespraak op het Gatestone Institute in New York. Verder beschrijft het hoe de islam Europa de afgelopen decennia ‘diepgaand’ heeft veranderd en hoe veel Europeanen dit uit ‘cultureel relativisme’ hebben toegelaten.

Mensen die deze ‘waarheden’ uitspreken, zoals Wilders zelf, betalen een hoge prijs. Hierbij verwees hij naar de rechtszaak tegen hem en dreigementen van radicale moslims om hem om te brengen. Wilders memoreerde dat hij al acht jaar onder permanente politiebeveiliging staat. Hij zei dat hij van geen enkel woord spijt heeft en het als zijn plicht ziet om het Westen te waarschuwen.

Wilders gaf maar weer eens aan wat er volgens hem verkeerd is aan de islam. Hij zei dat hij het boek heeft geschreven omdat hij denkt dat het Westen de islam net als het nazisme en communisme kan verslaan. Hij noemde Israël hierbij een ‘vitale voorpost’ van de westerse beschaving.

Ook Wilders’ stokpaardje van het stopzetten van de islamisering door de immigratie terug te dringen kwam weer aan bod. Moslims die zich niet aan de wet houden moeten worden uitgezet, zei hij. Hierbij uitte hij wederom kritiek op de Europese Unie, die volgens hem beslist over de meeste immigratieregels.

De verkiezingen van 12 september staan volgens Wilders in het teken van het ‘herstel van de nationale soevereiniteit’. Ondanks het feit dat hij niet te boek staat als vriend van het koningshuis, droeg Wilders vanwege Koninginnedag een oranje stropdas.

30 april 2012, 22:49
©novum