Pegida-betoging mag niet bij ambtswoning

De anti-islambeweging Pegida mag zaterdag in Amsterdam niet demonstreren voor de ambtswoning van de burgemeester aan de Herengracht. In de straat is te weinig ruimte voor de driehonderd tot vijfhonderd aangemelde deelnemers, heeft de gemeente laten weten.

De gemeente heeft Pegida opnieuw het plein voor het Amsterdamse stadhuis aangewezen als plek om te demonstreren. Met de protestactie voor de ambtswoning wilde Pegida ,,revanche” namen na de eerdere betoging op 6 februari tegen ,,de islamisering van Europa” en de komst van vluchtelingen.

De aanhangers mochten toen demonstreren voor de Stopera, maar moesten uitwijken naar een andere plek toen er een verdacht pakketje werd gevonden. Burgemeester Eberhard van der Laan besloot de onrustig verlopen betoging voortijdig te beëindigen.

25-02-2016 © Demet TV