Turkse moskeeën Nederland: toename aantal dreigingen

Turkse moskeeën in Nederland zien een toename in het aantal dreigbrieven die zij ontvangen. Dat laat Mehmet Malkoc van Diyanet Nederland aan Demet TV weten.

“Het is niet bekend of onze moskeeën de afgelopen dagen ook de dreigbrief met het hakenkruis hebben gekregen, maar ik kan u melden dat het aantal dreigingen de afgelopen maanden flink zijn toegenomen,” aldus Malkoc aan Demet TV.

De afgelopen tijd hebben verschillende moskeeën in Nederland een dreigbrief ontvangen met een hakenkruis. “Binnenkort hoog bezoek! Varkens,” staat er te lezen op de dreigbrieven.

Volgens persvoorlichter Deniz Ozkanli van Diyanet hebben geen van de 150 moskeeën die bij hen zijn aangesloten in de afgelopen drie dagen de dreigbrief met het hakenkruis ontvangen. “Ik heb het voor u nagevraagd, maar tot nu toe is er bij ons geen melding binnengekomen van de dreigbrief met het hakenkruis. Het lijkt erop dat wij dit keer zijn overgeslagen. Volgens mij hebben met name Marokkaanse moskeeën deze dreigbrief ontvangen. Uiteraard betreuren wij dit,” laat Ozkanli aan Demet TV weten. 

Net zoals Malkoc zegt ook Ozkanli een toename te zien in het aantal dreigingen richting Turkse gebedshuizen de afgelopen maanden. “Dit heeft naar mijn mening te maken met het politieke klimaat in Nederland.” 

26-02-2016 © Demet TV