Nederlanders vermist in Noorwegen

Dertien Nederlanders worden vermist in Noorwegen. Dat meldt de Noorse publieke omroep NRK. De politie en de Noorse reddingsdiensten zijn naar de Nederlanders op zoek nadat zij een noodoproep hadden gedaan vanuit een vallei in de provincie Oppland. Ze waren daar vermoedelijk aan een wandeltocht bezig in de sneeuw.

Volgens de NRK is er donderdagnacht en vrijdag 30 tot 40 centimeter sneeuw gevallen. Dat, gecombineerd met een krachtige wind, zorgt voor lawinegevaar en bemoeilijkt de zoekactie. Ook het Rode Kruis is bij de zoektocht betrokken. Een helikopter moest vanwege de hevige sneeuwval de zoektocht staken.

De politie heeft geprobeerd telefonisch contact te zoeken met de Nederlanders, maar de mobiele dekking in het gebied is beperkt.

UPDATE: De vermiste Nederlanders zijn in goede gezondheid gevonden. Dat meldt de Noorse politie.

26-02-2016 © ANP/  Demet TV