Vijf maanden celstraf voor nepbom bij moskee

Een 31-jarige Almeloër moet vijf maanden de cel in voor het plaatsen van een nepbom bij een moskee in zijn woonplaats. Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdag bepaald. De strafmaat is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De man liet in november 2010 bij de moskee aan de Bellavistastraat een koffer achter voorzien van draden, lampjes, een wekker en vloeistof. Daarmee veroorzaakte hij veel consternatie, waarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie erbij werd geroepen.

De man kon opgepakt worden omdat sporen op de koffer overeenkwamen met zijn dna. . Zijn gegevens waren in de NFI-databank opgenomen omdat hij eerder was veroordeeld voor een reeks delicten, waaronder illegaal wapenbezit.

De dader gaf aan ook te hebben overwogen de koffer bij een treinstation te plaatsen. Daar zag hij echter vanaf vanwege beveiligingscamera’s.

In de zitting kon de Almeloër niet uitleggen waarom hij het nepexplosief had geplaatst. Wel gaf hij aan onder invloed te zijn geweest van GHB en alcohol. Ook zei hij spijt te hebben van zijn ‘smakeloze grap’.

01 mei 2012, 14:24
Demet TV