Categories Nieuws Artikelen

Ruim honderd ton Koninginnedagafval in Amsterdam

De gemeente Amsterdam verwacht zo’n 100 tot 110 ton afval op te ruimen na Koninginnedag. Dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid als vorig jaar, meldt een gemeentewoordvoerder. Rond 12.30 uur was ongeveer zestig ton opgeruimd.

Zo’n tweehonderd schoonmakers zijn maandagavond begonnen het Vondelpark en de grote pleinen en straten in het centrum van Amsterdam schoon te maken. “De grote plekken waar veel mensen komen willen we eerst schoon”, licht de woordvoerder toe. “Later volgen de kleinere straten.”

De rotzooi ligt verspreid over de hele stad. “Dat komt vooral doordat er geen grote evenementen op bijvoorbeeld het Rembrandtplein waren”, zegt de woordvoerder. Vorig jaar concentreerde het afval zich op de grote pleinen en straten. De gemeente verwacht dat de stad er woensdagavond weer netjes bij ligt.

01 mei 2012, 13:10
Demet TV