Koenders praat met Macedonische collega

Minister Bert Koenders van Buitenlands Zaken heeft maandag in Genève met zijn Macedonische collega Nikola Poposki gesproken over de vluchtelingensituatie bij de Grieks-Macedonische grens. Daar verblijven inmiddels duizenden mensen die de grens willen oversteken, maar worden tegengehouden.

Koenders benadrukte in het gesprek, volgens zijn woordvoerster, dat landen bij het nemen van maatregelen rekening moeten houden met de omliggende landen. Een besluit om de grens te sluiten in het ene land kan grote gevolgen hebben in het andere land. ,,Daarom blijft het van groot belang dat we in Europa gezamenlijk optrekken. En dat we in elk geval goed met elkaar blijven spreken en overleggen als we toch zelf maatregelen nemen’’, aldus Koenders.

Koenders zei tegen zijn collega dat hij ook oog moet hebben voor de humanitaire situatie van de mensen aan de grens. ,,Maatregelen moeten proportioneel zijn en moeten de mensen aan de grens geen schade berokkenen’’, aldus Koenders.

01-03-2016 © Demet TV