OM: 14 jaar cel en tbs voor kindermoorden

Tegen de moeder die terechtstaat voor de moord op haar twee kinderen in Apeldoorn is dinsdag veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De 36-jarige Aurélie V. wordt verdacht van de dubbele moord op haar achtjarige zoon en zesjarige dochter op 2 oktober 2013. Ze sneed beide kinderen de keel door, aldus het Openbaar Ministerie. De dochter had ook een steekwond in de borst en wondjes aan haar vingers. Ze heeft zich mogelijk afgeweerd. Na het doden van haar kinderen nam V. een overdosis paroxetine, een antidepressivum, en verwondde zichzelf.

Haar twee raadslieden vermoeden een verband tussen de agressie en de antidepressiva die ze slikte. Volgens de officier van justitie is een dergelijk verband wetenschappelijk nooit aangetoond.

Ontoerekeningsvatbaar

V. heeft bekend dat ze haar kinderen doodde. Volgens de officier handelde de moeder met voorbedachte raad. Ze sloot eerst deuren en gordijnen, schreef een afscheidsbrief en liep daarna met een keukenmes naar de kamer van haar dochter. Het lichaam van het meisje werd gevonden bedekt met een kleedje. Ze had pleisters rondom haar hals. Dat ze in een opwelling handelde, is volgens de officier in strijd met de feiten. V. wordt verminderd toerekeningsvatbaar geacht.

01-03-2016