Turks-Duitse SunExpress boekt ook recordjaar

Dochteronderneming SunExpress van Turkish Airlines en de Duitse Lufthansa heeft net als Turkish Airlines zelf ook een recordjaar geboekt. Dat laat topman Jaan Albrecht van SunExpress woensdagmiddag aan Demet TV weten.

De omzet van SunExpress is in 2015 gestegen naar 1,1 miljard euro. Dat is de hoogste omzet dat SunExpress ooit heeft geboekt. Albrecht: “In vergelijking met een jaar eerder hebben wij 9 procent meer omzet geboekt. Ook het aantal passagiers die wij hebben vervoerd is gestegen met 19,2 procent. In totaal hebben wij 8,7 miljoen passagiers vervoerd. Deze vooruitgang hebben wij te danken aan de kennis en kunde van Turkish Airlines en Lufthansa.

SunExpress vliegt op dit moment naar 110 bestemmingen en wil de komende jaren daar nieuwe bestemmingen aan toevoegen. De luchtvaartmaatschappij heeft inmiddels 10 nieuwe Boeing 737 vliegtuigen besteld en gaat wellicht nog eens 10 extra bestellen.

02-03-2016 © Demet TV