Categories Nieuws Artikelen

PvdA zwakt wens tot luchtbrug met Turkije af

De PvdA heeft zijn dringende wens voor een luchtbrug tussen Turkije en Europa afgezwakt. De partij diende donderdagmiddag een motie in waarin het kabinet alleen wordt opgeroepen ,,zich in Europees verband in te zetten op het snel starten met een hervestigingsprogramma”.

De PvdA rept daarin niet over aantallen die gedurende een maand overgeplaatst zouden moeten worden om de ,,goede wil” van Europa te tonen. PvdA-leider Diederik Samsom had dat eerder donderdag voorgesteld.

PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zei dat het doel is om de impasse te doorbreken, maar dat er sprake moet zijn van een evenwichtig akkoord met Turkije. Dat land moet ook migranten terugnemen.

GroenLinks diende daarop zelf een voorstel in om een hele maand lang elke dag zeker vierhonderd vluchtelingen vanuit Turkije over te brengen naar Europa.

03-03-2016