Categories Nieuws Artikelen

Politieke Partijen Leiden veroordelen moskeebedreiging niet

De Leidse politieke partijen komen niet met een gemeenschappelijke verklaring waarin ze de dreigpamfletten op moskeeën veroordelen. De pamfletten werden vorige week bezorgd bij twintig moskeeën waaronder twee in Leiden.

Op initiatief van de PvdA en GroenLinks in Leiden werd een tekst opgesteld en voorgelegd aan alle tien lokale partijen in Leiden. 5 van de 10 partijen hebben de gezamenlijke brief met de veroordeling niet ondertekend. Dat laat Sleutelstad FM weten. 

De lokale partijen CDA, ChristenUnie, D66, de Groep de Kok en de VVD in Leiden steunen de gemeenschappelijke verklaring niet. Daarom hebben zij de brief dan ook niet ondertekend. 

Volgens Sleutelstad FM reageren verschillende moskeebesturen teleurgesteld op het niet ondertekenen van de gezamenlijke veroordeling. “Moskee-bestuurder Abdelhamid Bouzzit van de Imam Malik moskee in Leiden Noord is stomverbaasd over het ontbreken van de handtekeningen van zoveel partijen.” De imam vindt het vreemd dat voornamelijk het CDA en D66 zich niet publiekelijk willen distantiëren van deze gebeurtenissen. 

03-03-2016 Demet TV