Categories Nieuws Artikelen

Celstraf voor veelschrijver Mustafa Karasahin

De Dordtse veelschrijver Mustafa Karasahin moet zestien maanden de cel in. De rechtbank acht bewezen dat hij kogelbrieven heeft gestuurd aan ambtenaren van de gemeente Dordrecht. Ook zou hij huurcontracten hebben vervalst.

De voormalige huisjesmelker ligt al jaren overhoop met de overheid. Nadat de gemeente zijn woningen afpakte, bestookte hij Dordrecht met duizenden brieven. Omdat de gemeente wettelijk tot antwoorden verplicht is, kostte dat al bijna anderhalf miljoen euro.

De straf van zestien maanden die de rechter nu heeft opgelegd, is minder dan de eis van justitie. Die wilde dat hij drie jaar de cel in zou gaan. Volgens de rechtbank valt de straf wat lager uit, omdat een aantal ten laste gelegde feiten niet bewezen is.

 
03-03-2016