Verdachte roofoverval Haagse juwelier gepakt

Een van de verdachten van de roofoverval waarbij een Haagse juwelier werd doodgeschoten is aangehouden. Het gaat om Ziya B (links op de foto). Dat meldt de politie woensdag. De 19-jarige man werd dinsdagavond op straat gepakt in de Haagse Schilderswijk.

De politie verspreidde dinsdag een opsporingsbericht, waarbij de identiteit van de twee 19-jarige verdachten werd vrijgegeven. Ook in België werden de foto’s verspreid. De politie hield er rekening mee dat de twee daarheen gevlucht waren.

Enkele tips naar aanleiding van het opsporingsbericht, leidden uiteindelijk naar de aanhouding van B. Even voor middernacht werd hij aangehouden op straat. Bij de actie waren in totaal 35 agenten betrokken. De politie heeft in totaal zo’n 250 tips binnengekregen.

De moeder van B. deed dinsdagavond nog een oproep aan haar zoon om zich thuis of bij de politie te melden. De moeder zei toen tegen de NOS niet te weten waar hij was. De vrouw geloofde niet dat hij de moord heeft gepleegd.

De politie zoekt nog met man en macht naar de tweede verdachte, Sandro G. In de afgelopen twee dagen zijn acht locaties in de regio doorzocht. Dinsdag werd al duidelijk dat invallen waren gedaan in woningen in Den Haag en Zoetermeer. De politie sluit niet uit dat G. in het buitenland verblijft.

De Haagse juwelier werd vorige week woensdag neergeschoten toen de twee mannen zijn juwelierszaak aan de Beeklaan in Den Haag overvielen. Kort daarna bezweek hij aan zijn verwondingen.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen noemt het resultaat fantastisch. “Helaas kan dit het leed van mevrouw Stratmann en haar naasten niet verzachten, maar het is fantastisch dat politie en OM een van deze laffe moordenaars te pakken hebben”, zegt hij in een reactie.

02 mei 2012, 10:29
©novum