Aboutaleb praat met homo-vluchtelingen

Een groep homoseksuele en transgender vluchtelingen die in een noodopvang in Rotterdam zit heeft vrijdag een gesprek met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De hulporganisatie LGBT Asylum Support, die hen begeleidt, en een woordvoerder van de burgemeester hebben dat donderdagavond laten weten.

De groep schreef de burgemeester een brief omdat hij tegen een aparte opvang van homoseksuele asielzoekers is. ,Niet doen. Ik vind het een heel slecht signaal, omdat je op die manier homo’s vanaf dag één gaat isoleren”, zegt hij in College Tour dat vrijdag wordt uitgezonden. Aboutaleb vindt dat je streng moet zijn ,,aan de andere kant”.

De groep verhuisde naar Rotterdam vanuit het asielzoekerscentrum in Alphen aan den Rijn. Daar hadden ze, zo zeggen ze, last van intimidatie, discriminatie en geweld.

04-04-2016 © Demet TV