Gratis bellen Vodafone vindt gretig aftrek

Vodafone-gebruikers maken gretig gebruik van de mogelijkheid om gratis te bellen en te sms’en. Dat laat een woordvoerder woensdag weten. Er werden rond 13.00 uur ruim anderhalf keer zo veel sms’jes verstuurd als op een normale dag in de meivakantie. Ook werd ruim veertig procent meer gebeld.

Vodafone probeert met de actie de storing waar veel klanten in april last van hadden goed te maken. Kijk hier naar de oorzaak van de storing. Tot en met zaterdag betalen klanten niets voor telefoontjes en sms’jes binnen Nederland. De woordvoerder verwacht dat in de loop van de dag de bel- en smsdiensten nog intensiever gebruikt gaan worden.

Vodafone heeft zo’n vijftig man extra personeel ingezet om de vierdaagse actie in goede banen te leiden. Zij zorgen onder meer voor extra netwerkbewaking en staan klaar om in te grijpen als het misgaat.

De storing, waarvan honderdduizenden mensen dagenlang last hadden, was het gevolg van een brand bij een centrale in Rotterdam begin vorige maand.

02 mei 2012, 13:40
©novum