Tweede verdachte overval juwelier opgepakt

De tweede verdachte van de fatale roofoverval op een juwelier in Den Haag vorige week is aangehouden. De 19-jarige man is aangehouden in Georgië, waar hij familie heeft wonen. Woensdagochtend werd al bekend dat dinsdag de 19-jarige verdachte Ziya B. is aangehouden vanwege de overval.

De tweede verdachte, Sandro G. uit Den Haag, meldde zich woensdagmiddag samen met een aantal familieleden bij de Nederlandse ambassade, meldt de politie. Hij vertelde daar wie hij is en vroeg om zijn aanhouding. Rond 19.00 uur Nederlandse tijd werd hij overgedragen aan de Georgische politie. Nederland overlegt met de Georgische autoriteiten over de uitlevering van de man.

De Haagse juwelier werd vorige week woensdag neergeschoten toen de twee mannen zijn juwelierszaak aan de Beeklaan in Den Haag overvielen. Kort daarna bezweek hij aan zijn verwondingen. De politie en het Openbaar Ministerie denken met de twee arrestaties de twee daders te pakken te hebben.

De politie verspreidde dinsdag nog een opsporingsbericht, waarbij de identiteit van de twee 19-jarige verdachten werd vrijgegeven. Ook in België werden de foto’s verspreid. De politie hield er rekening mee dat de twee daarheen gevlucht waren.

Dinsdagavond werd de 19-jarige Ziya B. op straat opgepakt in de Haagse Schilderswijk. Enkele tips naar aanleiding van het opsporingsbericht leidden uiteindelijk naar deze arrestatie.

De politie zocht daarna nog met man en macht naar Sandro G. In de afgelopen twee dagen zijn acht locaties in de regio doorzocht. Dinsdag werd al duidelijk dat invallen waren gedaan in woningen in Den Haag en Zoetermeer. De politie sloot al niet uit dat G. in het buitenland zou verblijven.

02 mei 2012, 20:16
Demet TV