Categories Nieuws Artikelen

Nebahat Albayrak verlaat politiek

PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak verlaat de politiek. De voormalig staatssecretaris van Justitie en huidig Kamerlid laat donderdag weten dat ze bij de verkiezingen in september niet op de lijst zal staan. Albayrak stond bij de Kamerverkiezingen in 2010 tweede op de kandidatenlijst, achter Job Cohen.

“Ik vind het tijd om andere dingen te gaan doen. Het zijn bewogen jaren geweest”, meldt ze aan Nu.nl. Albayrak was begin dit jaar nog een van de vijf kandidaten (zie video) voor het partijleiderschap. Ze verloor toen van Diederik Samsom.

Albayrak heeft vertrouwen in Samsom, en laat weten met een gerust hart de politiek te verlaten. “Ik heb er vertrouwen in wat Diederik doet. Hij bedrijft zuivere politiek”, stelt ze tegenover de nieuwssite. “Hij houdt de mensen voor ogen voor wij politiek bedrijven.”

03 mei 2012, 10:45
Demet TV

Reactie van Kamerlid Fatma Koser Kaya op het vertrek van Nebahat Albayrak.

 

En hier de reactie van CDA-Kamerlid Coskun Coruz.