Categories Nieuws Artikelen

‘Overvallers juwelier jaren tevergeefs begeleid’

De twee verdachten van de fatale overval op een Haagse juwelier hebben jarenlang onder intensieve begeleiding gestaan. Diverse hulpinstanties kregen echter geen vat op de twee tieners, schrijft het AD vrijdag.

Vanwege gedragsproblemen werden Ziya B. en Sandro G. door zeker negen hulpinstanties begeleid, maar dat hielp nauwelijks. Beide mannen kwamen al op 14-jarige leeftijd in aanraking met justitie. Zo werd G. veroordeeld voor illegaal wapenbezit en moest hij een jaar later weer voor de rechter verschijnen. Beide verdachten kregen verscheidene jeugdwerkstraffen opgelegd.

Bureau Jeugdzorg wil om herhaling te voorkomen dat probleemjongeren voortaan tot hun 23e worden begeleid, in plaats van de huidige 18 jaar. Volgens hem hebben de betreffende hulpinstanties alles gedaan om de levens van de jongens weer op de rails te krijgen.

“Je streeft naar progressie, maar soms ben je blij dat de situatie min of meer stabiel blijft”, reageert Hans Beelen, directeur Bureau Jeugdzorg Haaglanden, in de krant.

04 mei 2012, 06:56
Demet TV