Dagelijks 41 brommers gestolen

Het aantal brommerdiefstallen is in de eerste drie maanden van 2012 met 25 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Er werden dagelijks 41 brom- en snorfietsen gestolen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars in het magazine Verzekerd.

Tussen 2007 en eind 2011 steeg het aantal diefstallen van brommers al met 73 procent, van 9774 tot 16.869, blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). Voor het vierde jaar op rij werden meer brommers dan auto’s gestolen. In Nederland rijden ongeveer 8,5 miljoen auto’s rond, tegenover een miljoen brom- en snorfietsen.

De oorzaak van de stijging zoekt het AVc in de toenemende professionaliteit van de brommerdieven. Bromfietsen worden vaak in onderdelen verkocht of met een vals kenteken verhandeld. Ook wordt er gestolen op bestelling en worden gestolen brommers steeds vaker ingezet als vervoermiddel bij overvallen.

03 mei 2012, 18:51
Demet TV