Opstelten niet op kandidatenlijst VVD

Demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) stelt zich niet verkiesbaar voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat zegt hij vrijdag in De Telegraaf.

“Ik heb mijn hele leven niet op de lijst gewild, dat vind ik niet voor de hand liggen”, zegt Opstelten daarover in de krant. De VVD’er wil zelfs niet als ‘stemmenkanon’ op de lijst. “Het barst toch van de stemmenkanonnen en die maken een lawaai.” Bij de vorige verkiezingen was Opstelten ook niet verkiesbaar.

In de krant neemt Opstelten het PVV-leider Geert Wilders kwalijk dat hij het kabinet heeft laten vallen. “Het heeft het landsbelang niet gediend met deze breuk. We zaten goed op stoom. Natuurlijk neem ik hem dat kwalijk. De kiezer zal daar een oordeel over vellen”, verwacht hij.

Hoewel Opstelten teleurgesteld is in de PVV sluit hij een nieuwe coalitie met de partij niet uit. Een dergelijke samenwerking ligt echter niet voor de hand, zegt hij.

04 mei 2012, 07:16
©novum