Minister: goede registratie moslimhaat nodig

Een goede registratie van incidenten tegen moslims is nodig. Daarop hamerde vicepremier Lodewijk Asscher donderdag bij een bezoek aan moslimorganisaties in Leiden.

Asscher betuigde zijn solidariteit na acties met brandbommen en dreigbrieven tegen moskeeën. ,,We blijven toezien op een goede registratie”, aldus Asscher. Gemeenten en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid kijken steeds waar extra beveiliging nodig is, zei de minister.

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) sprak van een constructief gesprek. ,,We kregen alle ruimte om onze punten van zorg over te brengen. Over twee weken volgt een tweede gesprek waarin we naar de dreigingsanalyse gaan kijken’’, aldus Saïd Bouharrou namens de RMMN. Hij zei blij te zijn dat de dreigementen richting moslims ,,zeer serieus’’ worden genomen.

11-03-2016 © ANP / Demet TV