ECB houdt rente nog heel lang heel laag

De rente in de eurozone blijft nog heel lang heel laag. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, donderdag in een toelichting op de verrassende renteverlaging die de ECB eerder op de middag doorvoerde.

De rente blijft nog ,,geruime tijd” op het huidige lage niveau of op een nog lager peil, zei Draghi. Hij voegde daaraan toe dat die periode zeker aanzienlijk langer zal duren dan de periode waarin de ECB obligaties opkoopt bij banken. Dat programma loopt vooralsnog tot maart volgend jaar.

Met de verlaging van donderdag lijkt de rente voorlopig het dieptepunt te hebben bereikt, gaf Draghi verder aan. ,,Op basis van de huidige inschattingen voorzien we geen verdere verlagingen”, stelde hij. De ECB zal zich, zo nodig, meer richten op andere maatregelen om de inflatie en de economische groei te stimuleren.

10-03-2016