Categories Nieuws Artikelen

Politiemedewerker verdacht van afpersing

De politiemedewerker die begin deze week werd aangehouden op verdenking van een strafbaar feit, hield zich bezig met afpersing. De man stuurde chantagebrieven naar mensen die parkeerplaatsen langs de A27 en de A1 hadden bezocht. De locaties staan bekend als ontmoetingsplaatsen voor homoseksuele mannen.

De politie dook in de zaak nadat vanaf 30 april vorig jaar meerdere meldingen waren binnengekomen van mensen die een chantagebrief hadden ontvangen. De meldingen kwamen met vooral uit Midden-Nederland, maar ook uit andere delen van het land. In de brief stond dat er van de geadresseerde foto’s waren gemaakt op de mannenontmoetingsplaatsen. Om te voorkomen dat de foto’s zouden worden gepubliceerd, moest er worden betaald.

Voor zover bekend heeft geen van de slachtoffers geld overgemaakt. Gaande het onderzoek werd duidelijk wie de brieven had verstuurd.

De 36-jarige man is woensdag vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte.Welke functie hij bekleedde is niet bekend.

11-03-2016 Demet TV