Inspraak Orgaan Turken veroordeelt aanslag Ankara

Het Inspraak Orgaan Turken (IOT) heeft met afschuw gereageerd op de aanslag in Ankara. “Wij veroordelen deze derde brute aanval,” laat het IOT weten. 

Hieronder de verklaring van het IOT:

***

Met verdriet en pijn in onze harten veroordelen we de bomaanslag in Ankara!

Tenminste 37 mensen zijn om het leven gekomen en zeker 71 mensen gewondgeraakt waarvan 15 in kritieke toestand door een bomaanslag bij een verkeersknooppunt met veel bushaltes bij het Guven Park in het centrum van de hoofdstad.

Wij veroordelen deze derde brute aanval in vijf maanden in Ankara op de menselijkheid. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers van de aanval en wij wensen de  gewonden een voorspoedig herstel.

In de afgelopen periode was er in Turkije een toename van geweld. Vooral de burgers zijn daarvan het slachtoffer geworden. Als gevolg hiervan beleeft Turkse bevolking gespannen tijden, daarom is het belangrik dat er maatregelen genomen worden om die spanningen te verminderen. Wij veroordelen elke vorm van terrorisme als een misdaad tegen de menselijkheid. Vroeger of later zal eenieder zich moeten realiseren dat geweld nimmer de oplossing is.

Het bloedbad in Ankara heeft ons in Nederland diep geraakt. Wij roepen al onze burgers op om in het aangezicht van deze trieste gebeurtenis de kalmte te bewaren. Laten wij als Turkse gemeenschap in Nederland degenen die er op uit zijn ons tegen elkaar op te zetten geen kans geven.

Emre Ünver

voorzitter