Turkse Nederlanders willen ‘onpartijdige berichtgeving’

Turkse Nederlanders zijn een handtekeningenactie op internet gestart. Ze willen ‘onpartijdige verslaggeving over Turkije’.

Met name onder een grote groep jonge Turken heerst de gedachte dat de Nederlandse media niet onpartijdig berichten over Turkije. “De laatste tijd hebben vele nieuwsuitzendingen en krantenartikelen over Turkije aangetoond dat er een onvolledig beeld wordt geschetst”, aldus de initiatiefnemers van de online petitie. “De publieke omroepen dienen zich daarom veel meer in te spannen om nieuws over Turkije onpartijdig en zo evenwichtig mogelijk te brengen,” staat te lezen op de petitie. Op het moment van schrijven hebben 2700 mensen de petitie ondertekend.

De wantrouwen tegenover de media onder de Turkse gemeenschap is niet nieuw. Verschillende leden van de Turkse gemeenschap vragen al jaren om een onpartijdige berichtgeving. Met name dat de terreurorganisatie PKK wordt geschetst als een “arbeiderspartij” nemen veel Turken de Nederlandse media erg kwalijk.

Meer informatie over de petitie vind je hier:  http://www.petities24.com/teken_de_petitie_voor_een_onpartijdige_verslaggeving_over_turkije

14-03-2016 © Demet TV