Amsterdam investeert 100 miljoen extra

De coalitiepartijen in Amsterdam – D66, VVD en SP – hebben hun gezamenlijk akkoord voor 2014-2018 een update gegeven. In totaal wordt ruim 100 miljoen euro extra in de stad geïnvesteerd.

De drie partijen stelden maandag dat anderhalf jaar na het ingaan van het akkoord al ruim de helft van de afspraken door de gemeenteraad is gekomen en in uitvoering is. Daar komen nu drie hoofdstukken bij: een grote opknapbeurt voor de stad, evenwicht zoeken tussen de grote stroom toeristen en overlast, en integratie.

De stad wil ‘de turbo op integratie’ zetten en gaat ruim 2000 nieuwe Amsterdammers per jaar huisvesten. Er komt een verlaging van de onroerende zaak-belasting. Achterstallig onderhoud in de openbare ruimte wordt aangepakt.

14-03-2016 © ANP / Demet TV