Senaat akkoord met aangepaste Mediawet

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de nieuwe Mediawet van staatssecretaris Sander Dekker (Media). Desondanks treedt een groot deel van de nieuwe wet nog niet in werking. Dekker gaat dit onderdeel op verzoek van de Senaat eerst nog wijzigen met een aanvullende wet.

Hoewel de hele Senaat niet blij was met deze opmerkelijke procedure zijn VVD, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en de onafhankelijke OSF voor. Tegen waren CDA, SP, PVV, 50PLUS en de Partij voor de Dieren.

Dekker gaat het deel over de landelijke omroep aanpassen. Kern van de wet is dat programma’s gericht moeten zijn op informatie, cultuur en educatie. Er komt meer sturing door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Het deel over de regionale omroepen wordt wel van kracht. Zij kunnen doorgaan met reorganiseren en bezuinigen.

15-03-2016 © ANP / Demet TV